Weer in Venetië // regen, zon, winter en temperaturen

Venetië is gelegen in het noorden van Italië. Het is een stad waar een gematigd Middellands zeeklimaat heerst. Hierdoor is het weer in Venetië over het algemeen vrij goed. Zowel de zomer als de winter hebben een prettige en gematigde temperatuur; niet te warm en niet te koud. De warmste maanden zijn juni, juli en augustus. Het zijn de maanden met de hoogste maximale temperatuur. Dit zijn respectievelijk 25, 28 en 27 graden Celsius. Daarom is de zomer ideaal voor een culturele vakantie. Het zijn tevens de maanden met de hoogste gemiddelde minimumtemperatuur. Ook is het aantal zonuren per dag in deze maanden het hoogst. Je kunt wel zeggen dat het weer in Venetië ideaal is!

Regen
Venetië heeft weinig last van neerslag. Zo valt er jaarlijks gemiddeld tussen de 61 en 100 millimeter regen per maand. Deze neerslag is gelijk verdeeld over het hele jaar.

Winter
Hoewel het weer in Venetië gematigd te noemen is, kan het er wel flink koud worden! Het kan er namelijk gewoon vriezen. Toch zul je temperaturen onder de 0 graden Celsius niet vaak tegenkomen. De winters zijn er dus mild. Januari, februari en december zijn de koudste maanden. Hier is de gemiddelde maximumtemperatuur respectievelijk 6, 9 en 7 graden Celsius. Op kou kun je je echter goed kleden, dus ook ’s winters is Venetië een ideale stedentrip vakantiebestemming!

Sneeuw
Sneeuw zul je, net als in Nederland, niet vaak tegenkomen. Het kan wel een aantal dagen per jaar sneeuwen, maar dat is geen regel.