Venetië Treviso Airport (TSF) // bus naar centrum, faciliteiten

Treviso Airport is een luchthaven van de stad Venetië. Het heeft zijn naam te danken aan Treviso, een voorstad van Venetië. Treviso Airport ligt ongeveer op 30 kilometer afstand van Venetië en op 3 kilometer van Treviso. Jaarlijks verwerkt de luchthaven ongeveer 2,6 miljoen passagiers (2022).  Hiermee is het de tweede grootste luchthaven van Venetië, na Venetië Marco Polo. Het is in Italië de op 15 na drukste luchthaven.

Snelle links:
→ Vliegtuigmaatschappijen
→ Van het vliegveld naar de stad
→ Vanuit Nederland naar Treviso Airport
→ Faciliteiten op het vliegveld

Vliegtuigmaatschappijen

Op het grootste vliegveld van Venetië, Marco Polo Airport, vliegen meer dan 50 vliegtuig-maatschappijen. Op vliegveld Treviso slechts vier: Ryanair, Wizz Air, Albawings en Pobeda. De laatste twee hebben slechts 1 route naar respectievelijk Tirana en Moskou. Ryanair heeft daarentegen een basis op Treviso Airport. Het vliegt vanuit deze luchthaven naar zo’n 30 bestemmingen in heel Europa. Van Londen (STN) tot en met Eindhoven, Valencia en Corfu. Wizz Air vliegt uitsluitend naar oost-Europa.

Van het vliegveld naar de stad

Toeristen die vliegen op Treviso Airport kunnen op verschillende manieren naar Treviso of Venetië rijden. Als eerste kunnen ze via busmaatschappij Mobilità di Marca met de bus naar het treinstation van Treviso rijden. Vanuit daar kan er gereisd worden naar Venetië. Een andere service is een busverbinding van Barzi Service. Deze buslijn sluit aan op de vluchten van Wizz Air en Ryanair. De bus brengt je voor 12 euro in ongeveer 40 minuten naar het centrum van Venetië. Een retour ticket is te koop voor 22 euro en is 10 dagen geldig. Ze hebben een kantoortje op het vliegveld waar je tickets kunt kopen. Je kunt tickets ook kopen in de bus zelf.

Ook is er een taxiverbinding aanwezig. Deze wordt verzorgd door Radio Taxi Treviso. Toeristen die een auto huren kunnen die makkelijk afhalen bij een van de kantoren die naast de luchthaven zijn gelegen. Vanuit daar valt er makkelijk via de snelweg naar Venetië of andere toeristische plaatsen te rijden.

Vanuit Nederland naar vliegveld Venetië (TSF)

Vanuit Nederland vliegt alleen Ryanair naar Treviso Airport. De Ierse prijsvechter vliegt drie keer per week heen en weer tussen Eindhoven Airport (EIN) en Venetië Treviso Airport (TSF). Woon je in het zuiden van Nederland, of in België? Dan kun je ervoor kiezen om met Ryanair vanaf Charleroi Airport (CRL) te gaan. Ook vanaf Brussel Airport (BRU) onderhoudt Ryanair een directe verbinding.

De terminal en faciliteiten op de luchthaven

Het vliegveld heeft een terminal die in 2007 is opgeleverd. De relatief nieuwe terminal biedt verschillende winkels en restaurants. Je kunt er dus prima eten. Kom je met de auto naar het vliegveld? Dan kun je op een van de 550 parkeerplaatsen goed parkeren bij de luchthaven.

Op Treviso Airport zijn ook prima faciliteiten voor minder validen, kinderen en baby’s. Verder zijn er telefoons aanwezig, kan er geld gepind worden, kan er geld gewisseld worden (al heeft Italië gewoon de euro) en kun je een auto huren. Ook op vliegveld Venetië Treviso er een mogelijkheid om bagage in te pakken met plastic folie, ‘luggage wrapping’. Er is ook gratis WiFi aanwezig op de luchthaven.