Campings bij Venetië // Marina Venezia, Ca Savio, Union Lido

Venetië is een populaire stad in het noorden van Italië. Het is een stad die vooral bekend is om zijn architectuur en vaargeulen, een stad die bekend staat als ‘de stad op het water’. Een paar kilometer richting het noordoosten is er echter ook een strand. Daarom zijn er ook vele toeristen die de culturele uitstapjes combineren met een dagje strand. Deze toeristen kunnen onder andere op een van de campings bij Venetië kamperen. Deze campings liggen allemaal vlak bij elkaar, aan de Adriatische Zee.


Camping Marina Venezia
Als eerste is er Camping Marina Venezia. Dit is een camping die geschikt is voor zowel kinderen als volwassenen. Er zijn veel faciliteiten en voorzieningen te vinden, zoals zwembaden. Toeristen kunnen er onder andere verblijven in stacaravans of een eigen meegebrachte tent. Het is niet een ‘camping in Venetië’ zoals je misschien denkt. Camping Marina Venezia is, net als de andere campings in het gebied, namelijk wel verbonden met het vasteland.

Camping Ca Savio
Ook is er Camping Ca Savio. Dit is een kindvriendelijke camping die direct aan de zee ligt, naast camping Marina Venezia. Op deze camping bij Venetië zijn vier zwembaden aanwezig, en ook is er een animatieteam. Bovendien is er een speeltuin en miniclub.

Camping Union Lido
Verder is er Camping Union Lido, een camping met ruim 3000 plaatsen. Er zijn onder andere zwembaden, speeltuinen, winkels en restaurants aanwezig. De camping ligt naast camping Ca Savio, die weer naast camping Marina Venezia ligt.

Camping Portefelice
Daarnaast is er Camping Portofelice. Dit is een van de meest rustgevende campings bij Venetië die gelegen is aan de Adriatische kust, een paar kilometer van de stad vandaan. Er is hier een bos aanwezig, waardoor een boswandeling ook tot een van de activiteiten kan behoren. Verder is er een zwembad, speeltuin, winkelcentrum en restaurant aanwezig. Deze camping ligt het verste weg van de andere campings. Wel nog steeds verbonden met het vasteland, alleen iets meer richting het noorden.